Στους 25 οι νεκροί στη Συρία- Εν ψυχρώ εκτελέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011, 17:33
Στους 25 οι νεκροί στη Συρία- Εν ψυχρώ εκτελέσεις
Τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν σήμερα στη Ντεράα της νότιας Συρίας, ύστερα από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πόλη.

Ο εξέχων ακτιβιστής Άμαε Κουράμπι, ανέφερε ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν Σύροι στρατιώτες και άρματα μάχης κατέκλυσαν τη νότια πόλη Ντεράα.

Στη Συρία, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με τις δυνάμεις καταστολής να προχωρούν σε εν ψυχρώ εκτελέσεις διαδηλωτών ενώ βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται στα προάστια της Δαμασκού.

Ο Ιορδανός υπουργός Πληροφοριών Τάχερ Αντουάν, ανακοίνωσε ότι η Συρία απέκλεισε όλα τα μεθοριακά περάσματα με τη χώρα τους.

Από την περασμένη Παρασκευή, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 140 άτομα, ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 350 νεκρούς από την έναρξη των διαδηλώσεων τον περασμένο μήνα.

Ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αμπντάλα Αμπαζίντ, επιβεβαίωσε ότι «τουλάχιστον 25 μάρτυρες έχουν χάσει τη ζωή τους. Αυτοί σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και το σφοδρό βομβαρδισμό από το βαρύ πυροβολικό».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι πτώματα «εξακολουθούν να κείτονται στους δρόμους».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011, 19:50