Ο απολογισμός των νεκρών στο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες σε κινεζικό ανθρακωρυχείο αυξήθηκε στους 26 σήμερα, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες να προσεγγίσουν άλλους 11 που έχουν παγιδευτεί σε βάθος περίπου 80 μέτρων, όπως μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ.

Η πυκνή καρβουνόσκονη στις στοές του ορυχείου δυσχεραίνει τις σωστικές προσπάθειες στο ορυχείο, στην πόλη Γιουσού, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, ενώ πρόβλημα αποτελούν και οι υψηλές συγκεντρώσεις αερίου, σύμφωνα με το China News Service, που επικαλείται τον επικεφαλής μιας ομάδας διασωστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 26 εργαζόμενοι πιστεύεται ότι πέθαναν από ασφυξία μετά από διαρροή αερίου νωρίς το Σάββατο. Άλλοι 239 κατάφεραν να βγουν από το ορυχείο με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Νέα Κίνα παρόμοια διαρροή αερίου στο ίδιο ορυχείο είχε στοιχίσει τη ζωή 23 εργαζόμενων το 2008.

Τα ορυχεία και ειδικότερα τα ανθρακωρυχεία στην Κίνα είναι διαβόητα για τα ανεπαρκή και καταστρατηγούμενα μέτρα εργασιακής ασφάλειας και τα συχνά δυστυχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 2.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τέτοια συμβάντα το 2009, κατά τον επίσημο απολογισμό, που μη κυβερνητικές οργανώσεις θεωρούν χαμηλότερο από τον πραγματικό.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει την κατάσταση δεν απέδωσε. Το πρώτο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία ασφάλειας στην εργασία, σημειώθηκαν 341 θάνατοι σε 81 δυστυχήματα μόνο σε ανθρακωρυχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης