Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χθες Σάββατο σε επιθέσεις στη δυτική πόλη της Λιβύης Μιζράτα, από δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων εκεί.

Είπε πως οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό την Κυριακή και 28 το Σάββατο. Περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν το ίδιο διάστημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Σαφιεντίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ταξιαρχίες του Καντάφι, χρησιμοποιώντας ρουκέτες Γκραντ, εξαπέλυσαν τυχαίους βομβαρδισμούς την Κυριακή. Είχαν ως στόχο πολλές περιοχές εκεί. Υπάρχουν οκτώ μάρτυρες, Επίσης τριάντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν», είπε.

Εν τω μεταξύ, 90 τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους σοβαρά, απομακρύνθηκαν από την Μιζράτα, με πλοίο από το Κατάρ, το οποίο έφθασε στο λιμάνι της Σους, στην κεντρική Τυνησία, μετέδωσε σήμερα το επίσημο τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Το πλοίο απομάκρυνε συνολικά 138 ανθρώπους: 127 Λίβυους και 11 Τυνήσιους. Παρελήφθησαν από τις ιατρικές ομάδες της κινητής Υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης και αναζωογόνησης (SMUR) και από τον τυνησιακό Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, χτυπήθηκαν από σφαίρες ή θραύσματα όλμων που χρησιμοποίησαν δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι. Διακομίστηκαν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στις πόλεις Σους, Μοναστίρ και Μάχντια, ανέφερε το πρακτορείο.

Δείτε το βίντεο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης