Μακραίνει η λίστα των θυμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Απριλίου 2016, 16:47
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων
Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από τους δύο σεισμούς που έχουν πλήξει τις τελευταίες ημέρες την Ιαπωνία.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.500 τραυματίστηκαν έπειτα από τις δύο ισχυρές δονήσεις που έπληξαν την ΙαπωνίαΣε 30 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων από τον δεύτερο, ισχυρότερο σεισμό που χτύπησε τη νότια Ιαπωνία το Σάββατο, λίγες ώρες μετά τον σεισμό που είχε ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα.

Συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.500, ενώ συνεργεία διάσωσης, με τη βοήθεια του στρατού, προσπαθούν να ανασύρουν εγκλωβισμένους πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Ισχυρότερο είναι το πλήγμα ξανά στις περιοχές που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από τον σεισμό της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις κυβερνητικών υπηρεσιών, περίπου 70.000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και 80 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι κλήσεις στις υπηρεσίες για εγκλωβισμένους πλησιάζουν τις 100. Τις επιχειρήσεις των συνεργείων δεν τις δυσκολεύουν μόνο οι μετασεισμοί, αλλά και οι σημαντικές ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις.

Επιπλέον, για την περιοχή προβλέπεται βροχή προς το τέλος της ημέρας, που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες για τα συνεργεία.

Ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν πως σχεδόν 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση.
Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Απριλίου 2016, 18:36