Στους 413 ανήλθαν οι νεκροί στο Μπαγκλαντές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 07:31
Στους 413 ανήλθαν οι νεκροί στο Μπαγκλαντές
Ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στο Μπανγκλαντές αυξήθηκε σε 413, καθώς οι διασώστες ανέσυραν σήμερα και άλλα πτώματα από τα ερείπια, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές. Τουλάχιστον 600 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι για όγδοη ημέρα μετά το δυστύχημα και πολλά πτώματα πιστεύεται ότι έχουν καταπλακωθεί από τα ερείπια.

Εκατοντάδες συγγενείς των εργατών που φέρονται ως αγνοούμενοι περιμένουν με αγωνία την εξέλιξη των ερευνών παραμένοντας στο σημείο της κατάρρευσης του κτιρίου που είχε κατασκευαστεί χωρίς να έχει τις σχετικές άδειες, στην τοποθεσία Σαβάρ, 25 χλμ. βορειοδυτικά της Ντάκας, στις 24 Απριλίου.

Τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων, μια τράπεζα και καταστήματα κατέρρευσαν. Συγγενείς έχουν δηλώσει τουλάχιστον 1.300 ονόματα αγνοουμένων στην αστυνομία αλλά αξιωματούχοι είπαν ότι ο αριθμός μπορεί να είναι μικρότερος καθώς πολλά ονόματα έχουν δηλωθεί δύο φορές.

Η μη κυβερνητική Εθνική Επιτροπή Εργασίας ανακοίνωσε ότι βρήκε στα ερείπια ετικέτες από διεθνείς φίρμες όπως η Joe Fresh της καναδικής εταιρίας Loblaws Inc, η αμερικανική The Children 's Place and Cato Corp, οι βρετανικές Primark και Papaya Denim, η ισπανική Vellilla μεταξύ άλλων. Το Μπανγκλαντές τελεί υπό πίεση ως προς την εκπλήρωση των διεθνών προδιαγραφών εργασίας κυρίως στον τομέα των ετοίμων ενδυμάτων που αντιπροσωπεύει το 70% των κερδών του κράτους από τις εξαγωγές.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 08:30