Τουλάχιστον 42 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους από μια από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία ρίχνοντας βαρέλια με εκρηκτικά στην επαρχία του Χαλεπιού, στην βόρεια Συρία, ανακοίνωσε μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

«Ο απολογισμός έχει ανέλθει σε 42 νεκρούς στην Χανάνο», μια συνοικία της πόλης τον έλεγχο της οποίας έχουν οι αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο είχε λίγο νωρίτερα ανακοινώσει ότι 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, έχασαν την ζωή τους από την επίθεση αυτή της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο Τύπου του Χαλεπιού (αντιπολίτευση) κατήγγειλε «μια σφαγή» στην συνοικία Χανάνο, σημειώνοντας ότι «τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με τραυματίες».

Παράλληλα το επαρχιακό συμβούλιο του Χαλεπιού (αντιπολίτευση) ανακοίνωσε «το κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα» στις περιοχές και τις συνοικίες που ελέγχουν οι Σύροι αντάρτες στην επαρχία αυτή, «λόγω των συστηματικών και σκόπιμων βομβαρδισμών».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης