Στους 50 ανήλθαν οι νεκροί από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Καλιφόρνια.

Ο νέος απολογισμός δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον εντοπισμό ακόμη έξι πτωμάτων στην πόλη Πάρανταϊς, όπου ομάδες ιατροδικαστικών, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, πέρασαν όλη τη μέρα «χτενίζοντας» ένα σεληνιακό τοπίο, γεμάτο αποκαΐδια και συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Μπιούτ, Κόρι Χόνι, 100 άνδρες της Εθνοφρουράς εστάλησαν κατόπιν αιτήματός του για να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοουμένων εντείνονται έξι ημέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς «Camp Fire», η οποία κατέστρεψε περισσότερα από 8.800 σπίτια κι άλλα κτήρια, τα περισσότερα στην Πάρανταϊς, μια πόλη 27.000 κατοίκων, μεγάλο μέρος της οποίας μετατράπηκε σε στάχτες από τις φλόγες.

Η διαταγή άμεσης απομάκρυνσης που εξέδωσαν οι Αρχές παραμένει σε ισχύ για περισσότερους από 50.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη νότια Καλιφόρνια χαρακτηριζόταν λίγο καλύτερη από τις τοπικές Αρχές, αφού οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο κατά το 35% την πυρκαγιά που οι Αρχές ονόμασαν «Woolsey Fire».

Η πυρκαγιά Woolsey έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έχει καταστρέψει περισσότερα από 400 κτήρια και έχει αναγκάσει τουλάχιστον 200.000 πολίτες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους κοντά στην παραθαλάσσια κοινότητα Μαλιμπού, δυτικά του Λος Άντζελες.

Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Τζιμ ΜακΝτόνελ, οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια, ενώ έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις υποδομές, όπως στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και στους δρόμους.

Στη βόρεια Καλιφόρνια δεν είναι πλέον σαφές πόσοι άνθρωποι αγνοούνται ακόμη. Ο σερίφης Χόνι έκανε λόγο μέχρι τώρα για 228 αγνοουμένους, αλλά την Τρίτη είπε πως ο αριθμός είναι πολύ «ρευστός», ενώ υποσχέθηκε ότι οι υπηρεσίες του θα δημοσιοποιήσουν σύντομα έναν κατάλογο με τα ονόματα των προσώπων που αγνοούνται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης