Μαζική ήταν η συμμετοχή των Γάλλων εργαζομένων σε σχολεία και νοσοκομεία στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις, με κεντρικό θέμα την αντίθεση στις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές θέσεων εργασίας, που θέλει να επιφέρει η κυβέρνηση στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξήντα πόλεις της χώρας, όπως το Παρίσι, η Μασσαλία, η Λιόν και η Τουλούζη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την κατάργηση 16.000 θέσεων εντός του 2010, τη μεταρρύθμιση που προβλέπεται να γίνει στο λύκειο και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν στο εξής για την πρόσληψη νέων καθηγητών.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία από την πλευρά τους διαμαρτύρονται για τα σχέδια αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων και την κατάργηση 3-4.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2012.

Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζόμενων στις διαδηλώσεις τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση απέχουν παρασάγγας από τα αντίστοιχα που έδωσαν τα συνδικάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι στην απεργία συμμετείχε μόνο το 12,9% των εκπαιδευτικών, ενώ το συνδικάτο Snes-FSU, το μεγαλύτερο συνδικάτο των εργαζομένων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπολόγισε ότι το ποσοστό των απεργών άγγιξε το 50%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης