Στους εννέα οι νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στα ανοιχτά του νησιού Λανθαρότε

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 19:16
Στους εννέα οι νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στα ανοιχτά του νησιού Λανθαρότε

Ο απολογισμός του ναυαγίου πλοιαρίου με μετανάστες στα ανοιχτά του ισπανικού νησιού Λανθαρότε αυξήθηκε σε εννέα νεκρούς, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων νέων πτωμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές αρχές.

«Υπάρχουν εννέα άνθρωποι νεκροί, εκτός από τέσσερις που διασώθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης του Λανθαρότε.

Πέντε πτώματα βρέθηκαν χθες, Τετάρτη, σε αυτό το νησί του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων, που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, στ΄ανοιχτά των ακτών του Μαρόκου.

«Σύμφωνα με μερικούς επιζήσαντες, 15 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος και οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίστηκαν με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων και αρκετών σκαφών, παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες «με κύματα τεσσάρων και πέντε μέτρων», σύμφωνα με τον Ισίντορο Μπλάνκο, εκπρόσωπο των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων του Λανθαρότε.

Καμιά πληροφορία δεν δόθηκε για τη χώρα καταγωγής ή την ταυτότητα των μεταναστών αυτών, που είχαν αναχωρήσει την Παρασκευή δια θαλάσσης, όπως εξήγησαν οι διασωθέντες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα Κανάρια Νησιά από τη βορειοδυτική Αφρική το 2019.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 19:16