Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατηγόρησε σήμερα τους Παλαιστίνιους ότι σκληραίνουν τη στάση τους, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο την επανάληψη του διαλόγου.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη μετριοπάθειας από την πλευρά των Παλαιστινίων», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της έναρξης των εργασιών της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Λιβύη, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο έμμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, χωρίς να υπάρξει διακοπή της εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη και την προσαρτημένη Aνατολική Ιερουσαλήμ.

Από τη μεριά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας και δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία αλλαγή στην πολιτική του Ισραήλ ως προς την Ιερουσαλήμ, που είναι η πολιτική που ασκείται από όλες τις ισραηλινές κυβερνήσεις τα τελευταία 42 χρόνια», παρά τις αμερικανικές πιέσεις.

Ο Νετανιάχου απέρριψε επίσης τον χαρακτηρισμό ενός συνεργάτη του ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι η «μεγαλύτερη καταστροφή» του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαρακτηρισμός φιλοξενήθηκε ως τίτλος από την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, η οποία τον απέδωσε σε στενό συνεργάτη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης