Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, επανέλαβε ότι στόχος του είναι να μειώσει την ανεργία μέχρι το τέλος του έτους και απέρριψε τις αμφιβολίες που εκφράζονται από τις άλλες πλευρές.

Η καταπολέμηση για την ανεργία θα δοθεί «μήνα με το μήνα», υπογράμμισε ο Ολάντ, λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας που ο ίδιος είχε θέσει και λίγες ώρες πριν δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανεργία τον Οκτώβριο. «Θα μας πάρει όσο χρόνο χρειαστεί, προσέθεσε και παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έθεσε το στόχο της ανατροπής αυτής μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που έχει σημασία είναι να σταματήσει να αυξάνεται η ανεργία», τόνισε ο Ολάντ. Στους 3,29 εκατομμύρια ανθρώπους έφτασε το ποσοστό των ανέργων του Σεπτεμβρίου στη Γαλλία.

Παρόλα αυτά οι δηλώσεις του αυτές ερμηνεύτηκαν αρνητικά, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του σε ένα προάστιο του Παρισιού, και ο ίδιος ο Ολάντ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι πεπεισμένος ότι η καμπύλη αυτή θα αντιστραφεί έως τα τέλη του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίτευξη, όμως, του στόχου αυτού φαντάζει δύσκολη εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων καθώς καθημερινά ανακοινώνονται νέες χρεοκοπίες και κλεισίματα εταιρειών και η οικονομία συρρικνώθηκε και κατά το 3ο τρίμηνο του έτους κατά 0,1% του ΑΕΠ.

Από τη πλευρά του το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INSEE) θεωρεί από την πλευρά του ότι το ποσοστό της ανεργίας θα σταθεροποιηθεί γύρω στο 10,6% στα τέλη του 2013.

Στις 7 Δεκεμβρίου, όπως και κάθε χρόνο, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι θα διαδηλώσουν στο Παρίσι ώστε να «ακουστεί η φωνή τους» και να δείξουν ότι η ανεργία δεν αποτελεί έναν αριθμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης