Στόχος της NSA η έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 21:14
Στόχος της NSA η έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη
Στην αποκάλυψη ότι η αμερικάνικη Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) διενεργεί κατασκοπεία σε βάρος των υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην τρίτη έδρα του, τη Βιέννη προέβη η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Σύμφωνα με την εκπομπή η οποία προχώρησε στις αποκαλύψεις η παρακολούθηση γίνεται από σταθμό στην ταράτσα ουρανοξύστη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του διεθνούς οργανισμού, κοντά στο Δούναβη, στον 22ο τομέα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Ο σταθμός παρακολούθησης με τον εξοπλισμό του βρίσκεται σε «σπιτάκι» εμβαδού μόλις 15 τετραγωνικών μέτρων —αποκλεισμένο με πολλαπλά κιγκλιδώματα και περιστοιχιζόμενο από δέκα κάμερες ασφαλείας— σε ύψος 140 μέτρων στην ταράτσα του ουρανοξύστη στον οποίο στεγάζεται και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.

Ο σταθμός φέρεται να βρίσκεται σε «οπτική επαφή» με ανάλογους σταθμούς που λέγεται ότι υπάρχουν αφενός στο κτήριο της αμερικανικής πρεσβείας, στον 9ο τομέα της Βιέννης, και αφετέρου στην αποκαλούμενη «Βίλα της NSA», στον 18ο τομέα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 21:14