Πενθήμερα στρατιωτικά γυμνάσια βρίσκονται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, στην Ταϊβάν, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετέχουν στις προγραμματισμένες ετήσιες ασκήσεις που στόχο έχουν την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας μιας χώρας, η οποία βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή λόγω της επιθετικότητας της Κίνας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών και επικοινωνιών ανέφερε την Πέμπτη πως πρόκειται για τις μεγαλύτερες, σε κλίμακα, ασκήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Βασικό σενάριο των φετινών γυμνασίων αποτελεί η αναχαίτιση χερσαίας επίθεσης του κινεζικού στρατού.

Τα «Χανγκουάνγκ» εντάσσονται στις προσπάθειες της ασιατικής χώρας να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κίνα όσον αφορά στο εδαφικό της καθεστώς. Το Πεκίνο έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να διατηρήσει υπό τον οικονομικό της έλεγχο την Ταϊβάν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς η διαρκής υποστήριξη των Η.Π.Α. τόσο σε χρήματα όσο και σε όπλα λειτουργεί αποτρεπτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον προηγούμενο χρόνο η Ουάσινγκτον συμφώνησε να προμηθεύσει την Ταϊπέι με πολεμικά αεροσκάφη, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Συμφωνία για τα πυρηνικά ατυχήματα μεταξύ Κίνας-Ταϊβάν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011, 06:38
Νέες προειδοποιήσεις Κίνας προς Η.Π.Α.,Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 00:42

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης