Στρατιωτικά εμβατήρια της οθωμανικής περιόδου ακούγονται από τα μεγάφωνα, τα σχολεία έκλεισαν μέχρι τη Δευτέρα στην τουρκική επαρχία Ακτσάκαλε στα σύνορα με τη Συρία, ενώ τεμένη σε όλην την Τουρκία θα πραγματοποιήσουν πρωινές προσευχές αύριο Πέμπτη για τον στρατό.

Με την έναρξη της εισβολής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη γειτονική χώρα, στήθηκαν στην παραμεθόριο μεγάφωνα και ακούγονταν πατριωτικές μουσικές, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, οι τοπικές αρχές στο Ακτσάκαλε βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να προσέχουν για πιθανά πυρά από την άλλη πλευρά των συνόρων.
«Ο Θεός να είναι μαζί μας. Χαιρετίζω κάθε έναν γενναίο στρατιώτη που συμμετέχει σε αυτήν την επιχείρηση.», εδήλωσε με tweet του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εν εξελίξει στρατιωτική επιχείρηση χαρακτηρίζεται από το TRT ως «η μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της (τουρκικής) Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι αυτή εκτείνεται σε μία περιοχή περίπου 400 χιλιομέτρων μήκους και 35 χιλιομέτρων βάθους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης