Στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο της Μοσούλης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 08:52
Στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο της Μοσούλης
Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ιρακινών, με την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων πλησιάζουν στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, ενώ επιτέθηκαν κατά του αεροδρομίου της πόλης, αλλά και κατά στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ.

«Οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης, η ομοσπονδιακή αστυνομία, αλλά και οι αντιτρομοκρατικές στρατιωτικές δυνάμεις, επιτέθηκαν κατά του αεροδρομίου στη Μοσούλη, αλλά και κατά της στρατιωτικής βάσης αλ-Γκαζλάνι» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράκ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Χαλιφάτου από το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, τον προηγούμενο μήνα, διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη του αεροδρομίου και της αναφερόμενης στρατιωτικής βάσης, που βρίσκονται στα νότια προάστια της πόλης.

Τόσο το αεροδρόμιο, όσο και η βάση θα χρησιμοποιηθούν ως αμυντικά προγεφυρώματα προκειμένου να υποστηριχτούν οι πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις για την ολική ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 08:52