Στην παραδοχή πως «η Αμερική εξετάζει τις στρατιωτικές επιλογές της σε περίπτωση αποτυχίας των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας» προχώρησε τη Δευτέρα o αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ. Οι εν λόγω δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο των λεγόμενων του προέδρου Τραμπ για «φωτιά και οργή».

«Η επιδίωξη διπλωματικής λύσης, και οι οικονομικές κυρώσεις, παραμένουν η πρώτη προτεραιότητα των ΗΠΑ, αλλά ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της Βόρειας Κορέας σημαίνει ότι οι στρατιωτικές επιλογές πρέπει να είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος πολέμου» είπε χαρακτηριστικά ο Ντάνφορντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός ΑΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων σημείωσε ότι έχουν ήδη εκπονηθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις δεν αποτρέψουν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από την Πιονγιάνγκ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σεούλ, τόνισε πως ο Ντάνφορντ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την 50λεπτη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε Ιν.

Παράλληλα, το Πεκίνο απαγόρευσε την εισαγωγή άνθρακα, σιδήρου, μολύβδου και αλιευτικών προϊόντων από τη Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επέβαλε στις αρχές του μήνα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης