Περίπου 800 Τουαρέγκ από τον Νίγηρα, το Μαλί, την Αλγερία και την Μπουρκίνα Φάσο έχουν στρατολογηθεί μέχρι στιγμής από το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, για να τον βοηθήσουν να καταπνίξει τη λαϊκή εξέγερση που αντιμετωπίζει, όπως δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας των χωρών αυτών.

«800 Τουαρέγκ από το Μαλί, τον Νίγηρα, την Αλγερία και την Μπουρκίνα Φάσι έχουν στρατολογηθεί από τη Λιβύη, για να πολεμήσουν στο πλευρό του Καντάφι» δήλωσε μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Μαλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας ήρθε και από μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Νίγηρα. Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι ανάμεσα στους 800 Τουαρέγκ υπάρχει «μία μικρή ομάδα Τουαρέγκ από την Αλγερία και την Μπουρκίνα Φάσο. Η πλειονότητα των μισθοφόρων αποτελείται από Τουαρέγκ από το Μαλί και τον Νίγηρα».

Στο Μαλί, ένα μικρό γραφείο στρατολόγησης έχει δημιουργηθεί σε ένα ξενοδοχείο του Μπαμακό, το οποίο ανήκει στη Λιβύη, όπου ένας Λίβυος διπλωμάτης εκτελεί χρέη στρατολόγου, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Όσοι φεύγουν τώρα ωθούνται από το εύκολο κέρδος. Αυτούς αποκαλούμε μισθοφόρους» δήλωσε ο Αμπντού Σαλάμ Αγκ Ασάλατ, πρόεδρος της περιφερειακής συνέλευσης του Κιντάλ, στο Βορειοανατολικό Μαλί. Από την άλλη, «πολίτες Τουαρέγκ που ζουν στη Λιβύη θέλουν να φύγουν, για να γλυτώσουν από τις μάχες» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης