Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έκανε στροφή προς τα δεξιά στην εκστρατεία για την επανεκλογή του το Σάββατο, δεσμευόμενος να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών στη χώρα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου.

Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του, που ανέμιζαν σημαίες σε μια συγκέντρωση στην πόλη Μπορντό της δυτικής Γαλλίας, ο Σαρκοζί δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τις αξίες του κοσμικού κράτους στη Γαλλία, την χώρα με την μεγαλύτερη μειονότητα μουσουλμάνων στην ΕΕ, και να εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική νόμου και της τάξης εάν κερδίσει νέα πενταετή θητεία στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε δύο γύρους, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το ότι το ποσοστό του έχει αυξηθεί στις δημοσκοπήσεις, αφότου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος τον περασμένο μήνα, ο Σαρκοζί βρίσκεται ακόμα πίσω από τον αντίπαλό του υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των αφίξεων στην επικράτειά μας. Δεν είστε καλοδεχούμενοι στη Γαλλία εάν έρχεστε μόνο για να εκμεταλλευτείτε το σύστημα πρόνοιας. Όλοι το σκέφτονται: είναι καιρός οι δημοκράτες να το πουν. Εκείνοι οι οποίοι έρχονται με την πρόθεση να μην σέβονται τους νόμους και τα έθιμά μας, ή να μην σέβονται την ιδιοκτησία των άλλων, ή να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ή να μην καταβάλλουν προσπάθεια να ενταχθούν, δεν είναι καλοδεχούμενοι στο γαλλικό έδαφος», είπε ο Σαρκοζί, δεσμευόμενος να καταργήσει το δικαίωμα των μεταναστών να φέρνουν τις οικογένειές τους στη Γαλλία.

Παρακολουθήστε ένα μέρος της ομιλίας του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης