Σχέδια επέκτασης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 12:39
Σχέδια επέκτασης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
Στοιχεία από τη μελέτη που εκπόνησε η Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορούν στην επέκταση και την ανακαίνιση τμήματος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Προύσης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Ελπιδοφόρος, στο πλαίσιο ομιλίας του στην Καβάλα.

Ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε ότι στη μελέτη προβλέπεται η εκ βάθρων ανακατασκευή του αμφιθεάτρου της σχολής, όπως επίσης και κοιτώνες, που θα είναι πλέον ατομικοί.

Παράλληλα, στα σχέδια της μελέτης προβλέπεται η κατασκευή εστιών στον περίβολο του μοναστηριού για τη φιλοξενία των ατόμων που θα φοιτούν στη σχολή όπως επίσης και η ηλεκτρονική σύνδεση της μεγάλης βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες του κόσμου.

Ο κ. Ελπιδοφόρος βρέθηκε στην Καβάλα έπειτα από πρόσκληση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην ομιλία του αναφέρθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στο ιστορικό της υπόβαθρο, καθώς και στην προσφορά της στην Οικουμενική εκκλησία και εν γένει στον ελληνισμό.

Η σχολή ιδρύθηκε το 1844 μέσα στο μοναστήρι της Χάλκης στον λόφο της Ελπίδας από τον πατριάρχη Γερμανό της 4ο, ενώ το σημερινό κτήριο χτίστηκε το 1896, διότι πενήντα χρόνια μετά τη δημιουργία του ένας σεισμός ισοπέδωσε ολόκληρο το κτηριακό συγκρότημα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 16:01