Σχεδίαζε επιθέσεις σε Πεντάγωνο και Κογκρέσο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 09:33
Σχεδίαζε επιθέσεις σε Πεντάγωνο και Κογκρέσο
Ένας νεαρός άνδρας, 26 ετών, συνελήφθη στις Η.Π.Α., διότι σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου και του Κογκρέσου με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα φορτωμένα με εκρηκτικά.

Όπως διευκρίνισε η εισαγγελέας Κάρμεν Ορτίς, ο συλληφθείς, πτυχιούχος Φυσικής του Northeastern University, είχε μετατρέψει διάφορες συσκευές κινητών τηλεφώνων σε πυροδοτητές, οι οποίοι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από την αλ Κάιντα εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 26χρονος προετοίμαζε τις επιθέσεις από το 2010. Σε τηλεφωνικές του συνομιλίες, οι οποίες είχαν καταγραφεί από το FBI, ισχυριζόταν ότι θέλει «να επιτεθεί εναντίον των στρατών των απίστων και να σκοτώσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εχθρών του Αλλάχ».

Τους τελευταίους μήνες ήταν σε επαφή με πράκτορες του FBI που υποδύονταν τα μέλη της αλ Κάιντα. Τους είχε παραδώσει τα σχέδια των επιθέσεων και είχε αρχίσει να προετοιμάζεται. Είχε μάλιστα προμηθευτεί από αυτούς τα απαραίτητα υλικά για τις επιθέσεις και είχε νοικιάσει έναν χώρο για να τα αποθηκεύσει.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και 65 ετών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 09:46