Η NASA δοκίμασε επιτυχώς τον πιο ισχυρό πύραυλο όλων των εποχών, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει, κάποια στιγμή, την ανθρωπότητα στον Άρη αλλά και πάνω σε κάποιον αστεροειδή! Το «Διαστημικό Σύστημα Εκτόξευσης» («Space Launch System») δοκιμάστηκε στην έρημο της Γιούτα, θα υποβληθεί σε ακόμη ένα τεστ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Διαστημικό Κέντρο της NASA στο Κεντάκι για την πρώτη πτήση.

Αλλά παρά το γεγονός ότι η υλικοτεχνική υποδομή για ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία της ανθρωπότητας υπάρχει, δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης! Σύμφωνα με αναλυτές, τα περιορισμένη χρήματα που δίνονται στη NASA από την αμερικάνικη κυβέρνηση δεν επαρκούν, όπως αξιωματούχοι της Διαστημικής Υπηρεσίας είναι αισιόδοξοι ότι «η εξερεύνηση θα συνεχιστεί»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τεράστια δουλειά που έχει γίνει για την ανάπτυξη ενός τέτοιου πυραύλου, αποτελεί το εχέγγυο για την εξασφάλιση των μελλοντικών εξερευνητικών αποστολών στο διάστημα, πολύ μακριά στο ηλιακό μας σύστημα», δήλωσε ο William Gerstenmaier, διευθυντής στο πρόγραμμα για την ανθρώπινη εξερεύνηση και επιχειρήσεις.

Η επόμενη τελική δοκιμή θα γίνει στις αρχές του 2016. 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης