Σχολείο για... τζέντλεμαν στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, 07:36
Σχολείο για... τζέντλεμαν στις ΗΠΑ
Ένα ιδιαίτερο σχολείο υπάρχει στην πόλη Γκρίνβιλ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Εκεί, οι μαθητές δεν κάνουν μόνο τα μαθήματά τους αλλά διδάσκονται για το πως ακριβώς θα γίνουν τζέντλεμαν, δηλαδή πώς να ντύνονται, τι ακριβώς να φοράνε αλλά και πώς να τρώνε.

Η «Λέσχη των Τζέντλεμαν δεν σού διδάσκει μόνο πώς να φέρεσαι σαν τζέντλεμαν» ανέφερε ο Ελάια Σανκς, μαθητής της Ε’ τάξης σε ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Το σχολείο σου μαθαίνει πώς να σέβεσαι τους άλλους και να τους συμπεριφέρεσαι, όπως θέλεις οι άλλοι να σου συμπεριφέρονται» πρόσθεσε ο 10χρονος Γκάβιν Κέρτις.

«Στόχος του σχολείου είναι να σου δείξει πως να αγαπάς τον εαυτό σου. Να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, το ποιος είσαι και να μην αφήνεις κανέναν να μπει εμπόδιο σε αυτό» σημείωσε ο Σανκς επαναλαμβάνοντας τα όσα μαθαίνουν οι τζέντλεμαν.

«Νομίζω ότι η Λέσχη Τζέντλεμαν επηρεάζει αυτά τα νεαρά αγόρια, καθώς τούς δίνει την αίσθηση ότι ανήκουν κάπου», δήλωσε από την πλευρά του ο Μαρκ Άνταμς, ο οποίος δημιούργησε την ομάδα πέρσι και πρόσθεσε «Θεωρούμε τη Λέσχη προετοιμασία για τις ακαδημαϊκές σπουδές, προετοιμασία για καλή συμπεριφορά, προετοιμασία για την ιδιότητα του πολίτη, επειδή είναι ευθύνη μας να τους προετοιμάζουμε για το επόμενο επίπεδο».

Σημειώνεται πως η  ομάδα συναντάται κάθε Παρασκευή και διδάσκεται μαθήματα πραγματικής ζωής, από δράσεις καθαρισμού της γειτονιάς έως το πότισμα φυτών.

«Το φαγητό είναι εξαιρετικά καλό» είπε ένας μαθητής. Δύο φορές τον χρόνο οι μικροί τζέντλεμαν απολαμβάνουν ένα γκουρμέ γεύμα τριών πιάτων. «Λίγες φορές στη ζωή μας θα έχουμε τη δυνατότητα να ευχαριστηθούμε τέτοιο γεύμα» ανέφερε ο Κέρτις, ο οποίος προέρχεται από περιοχή του Γκρίνβιλ, στην οποία κατοικούν οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, 07:36