Τα διαπιστευτήριά του στον Ομπάμα παρέδωσε ο πρώτος πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 07:51
Τα διαπιστευτήριά του στον Ομπάμα παρέδωσε ο πρώτος πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ
Ο έμπειρος διπλωμάτης Χοσέ Καμπάνιας χθες έγινε ο πρώτος πρέσβης της Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 54 χρόνια, μετά την πρόσφατη προσέγγιση των δύο πρώην εχθρών του Ψυχρού Πολέμου. Ο Καμπάνιας διηύθυνε την άτυπη αντιπροσωπεία της Κούβας στην αμερικανική πρωτεύουσα Ουάσινγκτον από το 2012 και έγινε ακόλουθος τύπου όταν τα δύο κράτη αποκατέστησαν τις σχέσεις τους επίσημα στις 20 Ιουλίου. Χθες παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει ορίσει ακόμα πρέσβη στην Κούβα. Οι δύο χώρες δεν είχαν επίσημες διπλωματικές σχέσεις από το 1961, δύο χρόνια μετά την επανάσταση που έφερε στην εξουσία τον (πρώην Πρόεδρο) Φιντέλ Κάστρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Κούβας, «η τελετή έλαβε χώρα στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο».

«Η διαπίστευση του Κουβανού πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα επιπλέον βήμα στην διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο πρέσβης και ο Ομπάμα συζήτησαν την κατάσταση των διμερών σχέσεων.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει ορίσει ακόμα πρέσβη στην Κούβα.

Οι δύο χώρες δεν είχαν επίσημες διπλωματικές σχέσεις από το 1961, δύο χρόνια μετά την επανάσταση που έφερε στην εξουσία τον (πρώην πρόεδρο) Φιντέλ Κάστρο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 07:51