Ιδιαίτερη μνεία έγινε, για μια ακόμη φορά, από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της χώρας μας.

Εκτενή ρεπορτάζ αφιέρωσαν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το BBC, CNN, SKYNEWS, FRANCE 24 και πολλά ακόμη, καθώς τα έκτακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης έβγαλαν στους δρόμους χιλιάδες εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ειδησεογραφικό δίκτυο SKYNEWS γράφει: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά την απεργιακή κινητοποίηση. Στο πληρέστατο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι περίπου 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην απεργία, η οποία «παρέλυσε» τη χώρα. Ενώ στάθηκε στα επεισόδια που στιγμάτισαν για μια ακόμη φορά της πορεία.

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι «οι δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές «τράβηξαν φρένo», καθώς οι εργαζόμενοι απαντούν με κινητοποιήσεις στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Ενώ εκτιμά ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 25.000 εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον τίτλο: Χιλιάδες Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα λιτότητας, το CNN ξεκινά το ρεπορτάζ του απεσταλμένου δημοσιογράφου, Jim Boulden.

Το Reuters γράφει: Οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κατέβηκαν στην 24ωρη απεργία κατά των οικονομικών μέτρων.

Στο ίδιο μοτίβο και το γαλλικό France 24.

Διαβάστε επίσης:

Η απεργία στα διεθνή Μέσα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, 09:13

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης