Εκτενή ήταν και χθες τα δημοσιεύματα των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων για τα επεισόδια στην Αθήνα. Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της Αστυνομίας και των διαδηλωτών βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της ημερήσιας θεματολογίας με τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα να πραγματοποιούν ζωντανές συνδέσεις με την ελληνική πρωτεύουσα, μεταδίδοντας εικόνες που παρέπεμπαν σε πεδίο μάχης.

«Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς που πετούσαν πέτρες στην Αθήνα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη 48ωρη γενική απεργία σε μια προσπάθεια να μη ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας», αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιος μήκος κύματος κινείται και το κεντρικό δημοσίευμα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN το οποίο αναφέρει ότι περίπου 3.000 αστυνομικοί παρατάχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ένα κλοιό ασφαλείας περιμετρικά του ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βία ξέσπασε στην Αθήνα την ίδια στιγμή που η διήμερη εθνική απεργία συνεχίζεται και οι συζητήσεις μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο εντείνονται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας» είναι το κείμενο που επιλέγει το βρετανικό skynews ως εισαγωγή για την κάλυψη των χθεσινών γεγονότων, με το συγκεκριμένο θέμα να βρίσκεται στην τρίτη θέση της κεντρικής του σελίδας.

«Συγκρούσεις Αστυνομίας και διαδηλωτών με φόντο τα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος που επιλέγει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, στο κεντρικό θέμα του οποίου εμπεριέχονται σειρά φωτογραφιών με τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.

Φωτογραφίες από τα επεισόδια στο Reuters

Εκτενής ήταν και η κάλυψη των χθεσινών γεγονότων από τους New York Times οι οποίοι όμως δίνουν περισσότερο έμφαση στις προσπάθειες του ελληνικού λαού να αποτρέψει την «ψήφο λιτότητας» μέσω της διήμερης γενικής απεργίας.

Όπως και με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και χθες το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera πραγματοποίησε συνεχείς συνδέσεις με το Σύνταγμα, δίνοντας εικόνα από τα βίαια επεισόδια.

Τα χθεσινά γεγονότα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των ιαπωνικών Μ.Μ.Ε., με το κρατικό ιαπωνικό κανάλι NHK να τοποθετεί τα επεισόδια στην πρώτη θέση της κατηγορίας «Κόσμος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης