Η EasyJet έχασε 15 εκατομμύρια στερλίνες κατά τις 36 ώρες που προκλήθηκε εναέριο κυκλοφοριακό χάος από τα drones που πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου τον περασμένο Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Η βρετανική εταιρεία, η μεγαλύτερη αεροπορική στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι η αναστάτωση που προκλήθηκε από τα drones επηρέασε 82.000 πελάτες της και οδήγησε στη ματαίωση περισσοτέρων από 400 από τις πτήσεις της εν όψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό επέφερε απώλεια εσόδων περίπου πέντε εκατομμυρίων στερλινών και στοίχισε στην εταιρεία 10 εκατομμύρια στερλίνες σε βοήθεια προς τους πελάτες της.

Το Γκάτγουικ αναγκάστηκε τον Δεκέμβριο να κλείσει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, όταν πέταξαν drones κοντά στον χώρο του στο νότιο Λονδίνο, στο πιο σοβαρό περιστατικό που έχουν προκαλέσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεγάλο αεροδρόμιο.

Περίπου 1.000 πτήσεις ματαιώθηκαν ή εξετράπησαν και 140.000 επιβάτες επηρεάστηκαν στις τρεις ημέρες που διήρκεσε η αναστάτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης