Διαβασμένος και μεθοδικός χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη του φαίνεται πως ήταν ο καθ’ ομολογίαν serial killer. Η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» πραγματοποίησε οδοιπορικό στο πηγάδι που βρίσκεται μέσα στο πεδίο βολής στην Ορούντα και στο οποίο ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς πέταξε το πτώμα της άτυχης Κχάντα Ανού από το Νεπάλ.  

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος με την κάμερα του «philenews» επισκέφθηκε το πηγάδι αυτό μαζί με τον άνθρωπο στην οικογένεια του οποίου ανήκει και κάθε χρόνο το επισκέπτεται και το ανοίγει κάνοντας ένα ρομαντικό ταξίδι πίσω στον χρόνο και στα παιδικά του χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι έγινε τον Ιούλιο του 2018 που πήγε να το ανοίξει; Γιατί δεν το έκανε ενώ μέσα σε αυτό βρισκόταν ήδη το πτώμα της δολοφονημένης Κχάντα;

Δείτε όλα όσα με τρεμάμενη φωνή αφηγείται στο παρακάτω βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι»

«Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι» δήλωσε ο serial killer της Κύπρου Νίκος Μεταξάς απευθυνόμενος στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews. 

Οι απεχθείς λέξεις εκφέρονται τη στιγμή που οι νεκροψίες -η μία μετά την άλλη- αποκαλύπτουν πως ο διεστραμμένος ίλαρχος δολοφονούσε τα θύματά του ενίοτε και με κεφαλοκλείδωμαΟι απεχθείς λέξεις εκφέρονται τη στιγμή που οι νεκροψίες -η μία μετά την άλλη- αποκαλύπτουν πως ο διεστραμμένος ίλαρχος δολοφονούσε τα θύματά του ενίοτε και με κεφαλοκλείδωμα. 

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι την Μ. Πέμπτη, και ενώ ο Ορέστης που στη διαδικτυακή εφαρμογή των γνωριμιών εμφανιζόταν ως γοητευτικός εργένης, είχε μεταφερθεί στο δικαστήριο για να ανανεωθεί η διαταγή της κράτησής του, είδε να περνούν μπροστά του δυο ανακριτές και τους είπε «σκότωσα και άλλες. Να πάτε να βρείτε που είναι». Πράγματι από εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με υποδείξεις του κατά συρροήν δολοφόνου, άρχισαν να ανασύρονται οι βαλίτσες του θανάτου από την Κόκκινη Λίμνη.

«Δύο άνθρωποι σε ένα σώμα»

Τα δύο πρόσωπά του, το ένα του μειλίχιου φωτογράφου και πειθαρχημένου στρατιωτικού και το άλλο του στυγνού δολοφόνου, βρίσκονται ήδη κάτω από το ψυχαναλυτικό μικροσκόπιο της Σκότλαντ Γιαρντ που προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του. Για «δυο ανθρώπους μέσα σε ένα σώμα» μιλά στη «Realnews» εργαζόμενη στη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, η οποία διατηρούσε στενές επαγγελματικές σχέσεις με τον Νίκο Μεταξά, καθώς ο serial killer παρέδιδε εκεί μαθήματα φωτογραφίας.

 

Τα δύο πρόσωπά του, το ένα του μειλίχιου φωτογράφου και πειθαρχημένου στρατιωτικού και το άλλο του στυγνού δολοφόνου, βρίσκονται ήδη κάτω από το ψυχαναλυτικό μικροσκόπιο της Σκότλαντ Γιαρντ που προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του«Τόσο εγώ όσο και οι μαθητές του γνωρίσαμε έναν άνθρωπο ευγενικό και ήρεμο. Είναι λίγο να πω πως βρισκόμαστε σε σοκ. Εγώ τον υποστήριζα, τον προωθούσα, τον Θεωρούσα φίλο. Με είχε κερδίσει το ταλέντο του και η σοβαρότητά του. Είχα γνωρίσει την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά του στις εκδηλώσεις που κάναμε εδώ. Ήταν καλός μαζί τους. Ήταν ευγενικός με όλες τις γυναίκες της Φωτογραφικής Εταιρείας. Μου είχε πει κάποια στιγμή πως χώρισε με τη γυναίκα του. Το είπε απλά, χωρίς καμία ταραχή. Τον είχα δει μία εβδομάδα πριν τον συλλάβουν».

Την ίδια πεποίθηση εκφράζει και ο Σάββας Ηλιοφώτου, πρώην δήμαρχος Στροβόλου, του χωριού καταγωγής του ίλαρχου. «Με τον παππού του, τον Νίκο Μεταξά, ήμασταν μαζί στο δημοτικό συμβούλιο Στροβόλου. Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος. Τίποτα δεν μαρτυρούσε πως από αυτό το περιβάλλον θα ξεπηδούσε ένας serial killer».

Ο Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, υποστηρίζει, μιλώντας στην «R», πως «όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζουν και εργάζονται οι αλλοδαπές β’ διαλογής, δηλαδή όσες προέρχονται κυρίως από ασιατικές χώρες. Οι άθλιοι μισθοί των Φιλιππινέζων, Νεπαλέζων κ.λπ. στην Κύπρο είναι αυτοί που τις καθιστούν ευάλωτες και τις αναγκάζουν να αναζητήσουν έναν Κύπριο γαμπρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ελπίδα να παντρευτούν, να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και να επιβιώσουν. Έτσι οδηγούνται με ευκολία σε κάθε «Ορέστη», έναν νέο Κύπριο που Θα τις σώσει. Αλλά τελικά πέφτουν θύματα. Τόσο η Μαίρη Ρόουζ όσο η Μαρικάρ γύρευαν έναν άνδρα για να παντρευτούν, να μείνουν στην Κύπρο και να κερδίσουν έναν πιο αξιοπρεπή μισθό. Γι’ αυτό καταγγέλλω τη χώρα που υπογράφει το ποσό των 309 ευρώ ως νόμιμο μισθό για τις Φιλιππινέζες», καταλήγει.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες, τόσο στην Κόκκινη Λίμνη, όσο και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων του serial killer.

Στην Κόκκινη Λίμνη φαίνεται πως έχει εντοπιστεί κάτι, καθώς η λέμβος με το sonar που έχει επιστρατευθεί κινείται γύρω από συγκεκριμένο στόχο που χωροθετήθηκε στη λίμνη.

Η ομάδα που διενεργεί τις έρευνες βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να διενεργήσει καταδύσεις, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν κάτι τέτοιο θα γίνει σήμερα.

Πηγές: philenews.com, τηλεόραση SIGMA, εφημερίδα Realnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης