Τα εύσημα για την πολιτική της Ελλάδας για τους πρόσφυγες έδωσε η Κ. Κρέτσου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 16:30
Τα εύσημα για την πολιτική της Ελλάδας για τους πρόσφυγες έδωσε η Κ. Κρέτσου
Δυναμική ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας στην 2η υπουργική διάσκεψη της Ένωσης για τη Μεσόγειο, με αντικείμενο την Αειφόρο Αστική Ανάπτυξη, η οποία πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, 22 Μαΐου, στο Κάιρο, όπου ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης δέχθηκε τα εύσημα για την πολιτική που ασκεί η Ελλάδα για τους πρόσφυγες, δια στόματος της Ευρωπαίας επιτρόπου, αρμόδιας για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνας Κρέτσου.

Στην παρέμβασή της, η επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι στους κόλπους της ΕΕ υποστηρίζει τη βοήθεια προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η κ. Κρέτσου ευχαρίστησε την Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την προσφυγική κρίση και ιδίως τους Δήμους, με τους οποίους προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία προς αυτό το σκοπό.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αμανατίδης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, επεσήμανε την πρωταρχική σημασία της υιοθέτησης ενός κοινού οράματος για τις πολιτικές και τα μέσα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, «με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των πόλεών μας να φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε πρόχειρους οικισμούς».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 16:30