Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε χθες ότι οι δηλώσεις του σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου και της Τουρκίας Τ. Ερντογάν παρερμηνεύτηκαν.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ελλάδας, Ηλ. Μόσιαλο του ισχυρισμού του Αρίντς, ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να είπε στον Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι «μπορείτε κι εσείς να κάνετε έρευνες αρκεί να μην προκληθεί ένταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορισμένες εκφράσεις μου στη συνέντευξη που παραχώρησα νωρίτερα, βλέπω ότι έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες. Έχω διαβάσει προσεκτικά» τη σχετική δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου. Σκοπός μου ήταν να αναφερθώ στη στάση της Τουρκίας, να δείξω σε πόσο καλό και φιλικό κλίμα έγινε η συνομιλία και να υπογραμμίσω αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Φυσικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε κατά τη συνομιλία τις δικές του θέσεις», υπογράμμισε.

«Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι χώρες, έχει προφανή σημασία, να μην δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης