Τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν θα προσφέρουν επαναληπτικές δόσεις του εμβολίου της Sinopharm

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 10:37
Τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν θα προσφέρουν επαναληπτικές δόσεις του εμβολίου της Sinopharm

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προσφέρουν επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του COVID-19 της κρατικής κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm τουλάχιστον έξι μήνες μετά τις αρχικές δύο δόσεις.

Το γειτονικό του Μπαχρέιν ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφέρει μια τρίτη δόση του εμβολίου αυτού, τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη, αρχίζοντας από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η προσφορά των ΗΑΕ εντάσσεται στην «προληπτική στρατηγική για την παροχή μέγιστης προστασίας στην κοινωνία», ανακοίνωσε η Αρχή Διαχείρισης Εθνικών Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και Καταστροφών (NCEMA), διευκρινίζοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που είναι ηλικίας άνω των 60 ετών ή υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Sinopharm για επείγουσα χρήση, έχει ανακοινώσει ότι μια μεγάλη δοκιμή Φάσης ΙΙΙ έδειξε ότι οι δύο δόσεις του εν λόγω εμβολίου, χορηγούμενες με απόσταση 21 ημερών η μία από την άλλη, έχουν αποτελεσματικότητα 79% κατά της συμπτωματικής μόλυνσης, 14 ή περισσότερες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία πραγματοποίησαν κλινικές δοκιμές Φάσης ΙΙΙ του εμβολίου της Sinopharm, έχουν αρχίσει την παρασκευή του στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης μεταξύ της Sinopharm και της εταιρείας τεχνολογίας που έχει έδρα στο Άμπου Ντάμπι Group 42.

Τα ΗΑΕ, περιφερειακό επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο με περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν εμβολιάσει περίπου το 73% του πληθυσμού τους που μπορούσε να εμβολιαστεί, σύμφωνα με την NCEMA. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσφέρουν τέσσερα εμβόλια δωρεάν, χωρίς να παρέχουν ανάλυση για το καθένα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν χθες 1.270 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 548.681, ενώ οι θάνατοι στη χώρα από τον COVID-19 ανέρχονται σε 1.637.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 10:39