Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταφέρουν Άραβες υπηκόους από την Κίνα για να λάβουν ιατρική περίθαλψη στην «Πόλη Ανθρωπιστικής Βοήθειας στα Εμιράτα – Emirates Humanitarian City».

Εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αυτού Μεγαλειότητας Προέδρου των Η.Α.Ε. Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, η Αυτού Υψηλότητα του Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Διάδοχου του θρόνου του Αμπού Ντάμπι και Υπαρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Α.Ε., προχώρησε στην απομάκρυνση υπηκόων ορισμένων γειτονικών Αραβικών χωρών από την περιφέρεια Hubei της Κίνας, εστία της νέας επιδημίας του ιού “Covid 19”, και τη μεταφορά τους στην «Πόλη Ανθρωπιστικής Βοήθειας – Emirates Humanitarian City» στο Εμιράτο του Αμπού Ντάμπι, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής προσέγγισης που υιοθέτησε το κράτος για αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

»Ένα ειδικά εξοπλισμένο αεροσκάφος, με συστήματα φιλτραρίσματος αέρα καμπίνας (HEPA), ιατρικό εξοπλισμό και εξοπλισμό απαραίτητο για τη διεξαγωγή της διαδικασίας μεταφοράς, μαζί με ομάδες ιατρικής περίθαλψης και ειδικά εκπαιδευμένα πληρώματα θαλάμου, μετέφερε περίπου 215 άτομα από την περιφέρεια Hubei της Κίνας.

»Η “Πόλη της Ανθρωπιστικής Βοήθειας” στο Αμπού Ντάμπι συστάθηκε σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα για να διευκολύνει την παροχή υψηλής ποιότητας θεραπεία των ατόμων που φιλοξενούνται, εξασφαλίζοντας ότι η ιδιωτικότητα και η αξιοπρέπειά τους διατηρούνται καθόλη τη διάρκεια της διαμονής τους. Τα εν λόγω άτομα θα περάσουν μια περίοδο απομόνωσης 14 ημερών κατά τη διάρκεια της οποίας θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις και θα παρακολουθούνται ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας και η πρεσβεία των ΗΑΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχουν συντονίσει με τις πρεσβείες των ενδιαφερομένων χωρών να οργανώσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης ως μέρος των συνεχών προσπαθειών των Η.Α.Ε. για την ενίσχυση της συνεργασίας με την κινεζική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

»Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα των Η.Α.Ε. να στηρίξει φιλικά προσκείμενες χώρες, επιβεβαιώνοντας έτσι τη σταθερή ανθρωπιστική προσέγγιση που θεωρείται ένας από τους κύριους πυλώνες της πολιτικής των Εμιράτων, η ηγεσία των οποίων έχει τονίσει την αναγκαιότητα υποστήριξης σε όλους τους λαούς που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης