Ένα μακράς εμβέλειας υπεραστικό τηλεφώνημα πραγματοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, καθώς επικοινώνησε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για να συγχαρεί τους αστροναύτες διαστημικού λεωφορείου Discovery.

«Πρέπει να αισθάνεσαι ιδιαίτερη τιμή που είσαι ο τελευταίος κυβερνήτης του Discovery», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στον Steve Lidsay και τα 6 μέλη του πληρώματος αλλά και στους 6 διεθνείς αστροναύτες που ζουν εντός του Διαστημικού Σταθμού και είχαν συγκεντρωθεί για την τηλεφωνική συνομιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμα ότι ταιριάζει πραγματικά στην ιστορία αυτού του σκάφους, να τερματίζει τη θητεία του με αυτή την κρίσιμη αποστολή. Στην πραγματικότητα απομένουν δύο ακόμα πτήσεις των άλλων δύο διαστημικών λεωφορείων, μέσα στη χρονιά, ωσότου αποσυρθεί για πάντα ο στόλος των 3 διαστημικών λεωφορείων.

Η ΝΑΣΑ την Πέμπτη προσέθεσε μία ακόμα μέρα στο διαστημικό ταξίδι του Discovery, για να δώσει το χρόνο στο πλήρωμα του σκάφους, να ξεφορτώσει τις προμήθειες που μετέφερε στο ευρισκόμενο σε τροχιά, διαστημικό εργαστήριο.

Έτσι τώρα το Discovery πρόκειται να προσγειωθεί στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριντα την Τετάρτη μετά από αποστολή 15 ημερών στο Διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης