Καθώς η οικονομική κρίση συνεχίζει να χτυπά πολλές χώρες, με αποτέλεσμα η ανεργία να αυξάνεται δραματικά, η ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας Glassdoor.com δημοσίευσε την ετήσια λίστα της με τις καλύτερες θέσεις εργασίας, χάρη στις οποίες μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στην προσωπική τους ζωή, αναφέρουν οι ειδικοί της ιστοσελίδας και υποστηρίζουν πως η απάντηση είναι η σωστή εργασία, δηλαδή ότι επιλέγοντας την κατάλληλη θέση εργασίας μπορούμε να επιτύχουμε τον σκοπό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάταξη των επαγγελμάτων δεν  γίνεται μόνο αναλογικά με τον μισθό, αλλά οι ειδικοί της ιστοσελίδας λαμβάνουν υπόψη και άλλα κριτήριαΣτην παρακάτω λίστα, δίπλα στα 25 επαγγέλματα αναφέρονται και οι οικονομικές απολαβές. Πρώτο και καλύτερο επάγγελμα, λοιπόν, ο επιστήμονας δεδομένων με απολαβές 114.808 δολαρίων ετησίως, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο μάνατζερ μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μέσο μισθό 40.000 δολαρίων ετησίως.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει ότι η κατάταξη των επαγγελμάτων δεν γίνεται μόνο αναλογικά με τον μισθό, αλλά οι ειδικοί της ιστοσελίδας λαμβάνουν υπόψη και άλλα κριτήρια, δηλαδή το λιγότερο εργασιακό άγχος και τη δυνατότητα του εργαζομένου για προσωπική ζωή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, στην 24η θέση βρίσκεται ο κατασκευαστής προγραμμάτων με απολαβές 80.000 δολαρίων ετησίως, ενώ στην 9η θέση ο βοηθός μάρκετινγκ με 32.512 δολάρια κατά μέσο όρο τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως, παρότι στο πρώτο επάγγελμα ο εργαζόμενος αμείβεται καλύτερα, υποφέρει από στρες και περιορισμό της προσωπικής του ζωής.   

Δείτε αναλυτικά τη λίστα…

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης