Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια των μέτρων «Μένουμε σπίτι» εξέφρασε σήμερα από το Στρασβούργο η  γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Pejčinović Burić, οι τηλεφωνικοί αριθμοί βοήθειας έλαβαν τέσσερις φορές λιγότερες κλήσεις από το κανονικό. Ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί τα άμεσα μηνύματα σε σχετικούς οργανισμούς βοήθειας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι δράστες αποτρέπουν τα θύματά τους από την αναζήτηση τηλεφωνικής βοήθειας, δήλωσε.

Στη Δανία παρατηρήθηκε ότι ο αριθμός των γυναικών που αναζητούν βοήθεια σε καταφύγια γυναικών έχει αυξηθεί, ανέφερε. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας, έχει ως καθήκον την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα 47 κράτη μέλη του. Εκτός από τις χώρες της ΕΕ, πρόκειται για την Ελβετία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει επίσης επαφές με τις γερμανικές αρχές για την ενδοοικογενειακή βία, δήλωσε η Pejčinović Burić. Η γενική γραμματέας πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης προσφέρει στα κράτη μέλη μια πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης