Τα λόγια τα μεγάλα...του Berlusconi

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 16:12
Τα λόγια τα μεγάλα...του Berlusconi
Μια συνέντευξη εφ 'όλης της ύλης έδωσε ο Silvio Berlusconi στη Βουλγαρία, όπου περιόδευε. Απάντησε σε θέματα προσωπικού ενδιαφέροντος και στις διαφορές του με τον Τύπο και τους δικαστικούς.

«Είμαι άνθρωπος ίσως υπερβολικά καλός, οπωσδήποτε σωστός και θα μου άρεσε να το αναγνώριζαν όλοι», δήλωσε ο "Cavaliere" και πρόσθεσε: «Κάνω ό,τι μπορώ για να γίνω αγαπητός και αυτό αφορά και στα μαζικά μέσα ενημέρωσης. Αν η άσκηση κριτικής γίνεται με μετριοπάθεια, είναι χρήσιμη διότι μπορεί να βοηθήσει στο να καλυφθούν μερικά κενά, αλλά όταν ξεπερνά συγκεκριμένα επίπεδα, μετατρέπεται σε συκοφαντία και σε μπούμεραγκ για όποιον κάνει την κριτική αυτή».

Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του, ο Berlusconi δήλωσε πως εξακολουθεί να καλλιεργεί με τους ξένους εταίρους σχέσεις φιλίας, χάρη στις οποίες δημιουργούνται εμπορικές και οικονομικές ανταλλαγές, που ευνοούν την ανάπτυξη και τη διεθνή παρουσία της Ιταλίας».

Σχετικά με τον «φάκελο Δικαιοσύνη», ο Ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τάσσεται «υπέρ μιας αναμόρφωσης του Συντάγματος για να προωθηθεί μια ριζική αλλαγή του δικαστικού συστήματος, που να χωρίζει την επαγγελματική σταδιοδρομία των εισαγγελέων από εκείνη των δικαστών».

Κατέστησε δε σαφές ότι για να πετύχει τον στόχο του, είναι διατεθειμένος να αναζητήσει και τη στήριξη του λαού, μέσω δημοψηφίσματος, ώστε με την αναμόρφωση αυτή, η Ιταλία να πάψει να υπόκειται στην εξουσία μιας αρχής, η οποία δεν χαίρει εκλογικής νομιμοποίησης».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 16:12