«Τα μαζεύει» ο Ζάεφ για τη δράση Ελλήνων επιχειρηματιών στην ΠΓΔΜ

«Τα μαζεύει» ο Ζάεφ για τη δράση Ελλήνων επιχειρηματιών στην ΠΓΔΜ
Μετά την αντίδραση της Μόσχας, αλλά και τη μεγάλη διάσταση που έλαβαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ - στην ιστοσελίδα BuzzFeed News - για τη δράση Ελλήνων επιχειρηματιών που υποκινούσαν τις διαμαρτυρίες στα Σκόπια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ έρχεται τώρα να χαμηλώσει τους τόνους.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι «δεν χρειάζεται οι Αρχές της χώρας να προσκομίσουν έγγραφα στην Αθήνα για τη δράση των Ελλήνων επιχειρηματιών».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ανέφεραν ότι υπήρξε χρηματοδότηση από Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις, για την υποκίνηση διαμαρτυριών στα Σκόπια δεν έχουν καταγραφεί και είναι από συνομιλίες με την αστυνομία.

«Αυτές οι δηλώσεις έγιναν από ανθρώπους μετά τις επιθέσεις κατά αστυνομικών έξω από το κοινοβούλιο. Αναφέρθηκα σε αυτές προκειμένου να στείλω το μήνυμα ότι πρέπει να οικοδομηθεί η φιλία κι όχι να δημιουργηθεί πεδίο εχθρότητας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ζάεφ και πρόσθεσε:

«Η “Μακεδονία” (ΠΓΔΜ) έχει δείξει ήδη το παράδειγμα της δημιουργίας καλών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρωσίας».

Σημειώνεται ότι οι παλαιότερες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για τους Έλληνες επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο BuzzFeed News είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας. Σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια χαρακτήρισε εικασίες τις δηλώσεις Ζάεφ, που αποσκοπούν στη διάδοση της «ρωσοφοβίας».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 12:13