Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Σαουδική Αραβία προσπάθησε χθες να αμβλύνει τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, μετά τη διαρροή στον Τύπο ενός προσχέδιου από τον νέο αντι-τρομοκρατικό νόμο που θα τεθεί προς ψήφιση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ακτιβιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι ο εν λόγω νόμος δίνει τη δυνατότητα στις δυνάμεις Ασφαλείας να καταπνίξουν διαδηλώσεις αντιφρονούντων, τονίζοντας ότι ανοίγει τον δρόμο για την ελεύθερη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει μικρή σχέση με αυτό που θα υιοθετηθεί. Εξάλλου πρόκειται για προσχέδιο. Θα γίνουν σίγουρα αλλαγές καθώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το περιεχόμενό του να συμβαδίζει με τον ισλαμικό νόμο (Σαρία)», σημείωσε ο Mohammed Almohanna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οποιαδήποτε πράξη θεωρηθεί επικίνδυνη για την εθνική ενότητα ή βλάπτει τη φήμη του κράτους τότε θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, με τους δράστες να τίθενται υπό κράτηση για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας», αναφέρεται στο «επίμαχο» προσχέδιο που δημοσίευσε στις 22 Ιουλίου η Διεθνής Αμνηστία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης