Τα ντοκουμέντα της σφαγής των ομήρων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015, 20:30


Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι, όπου ο Αμεντί Κουλιμπαλί δολοφόνησε τέσσερις πολίτες και κρατούσε ομήρους τουλάχιστον άλλους 10 πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του παντοπωλείου στο ΠαρίσιΣτο υλικό, το οποίο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας τους καταστήματος και το δημοσιοποίησε η Daily Mail, φαίνονται τα άψυχα σώματα των ομήρων που εκτέλεσε ο Κουλιμπαλί και οι υπόλοιποι όμηροι που έντρομοι ακούνε τον τρομοκράτη, αγωνιώντας για την τύχη τους.

Σε άλλη εικόνα, ο Κουλιμπαλί είναι στο πίσω μέρος του καταστήματος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ ένας υπάλληλος είναι στον τοίχο με τα χέρια του υψωμένα, περίπου τέσσερις ώρες πριν από την έφοδο της αστυνομίας.

Ένα από τα σώματα που φαίνονται στις φωτογραφίες θεωρείται ότι ανήκει στον Γιόχαν Κόεν, τον 22χρονο υπάλληλο του καταστήματος που άρπαξε ένα από τα όπλα του Κουλιμπαλί, όταν αυτός το ακούμπησε στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο Κόεν προσπάθησε να στρέψει το όπλο ενάντια στον τρομοκράτη, αλλά αυτό είχε μπλοκάρει με αποτέλεσμα ο δράστης να τον εκτελέσει εν ψυχρώ.

Την ίδια τύχη είχαν ο Γιόαβ Χατάμπ, ο Φρανσουά Μισέλ Σααντά και ο Φιλίπ Μπραχάμ. Τα τέσσερα θύματα κηδεύτηκαν στο Ισραήλ την Τρίτη.

Σε άλλες εικόνες, κάποιοι από τους ομήρους προσπαθούν να φτάσουν τις κάμερες στο ταβάνι καθώς ο Κουλιμπαλί τους έδωσε εντολή να τις καταστρέψουν. Ωστόσο, το υλικό διατηρήθηκε γιατί καταγράφηκε και αποθηκεύτηκε σε σκληρό δίσκο.


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015, 20:33