Πρωτοσέλιδο στον γερμανικό Τύπο φιγουράρει η Ελλάδα, λόγω των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων.

«Η Αθήνα βυθίζεται στο χάος» γράφει η εφημερίδα Kölner Stadtanzeiger της Κολωνίας και συμπληρώνει: «Από τη σημερινή ψηφοφορία εξαρτάται η επόμενη δόση των δανείων σωτηρίας. Εάν δεν δοθούν τα χρήματα, τότε η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι ζήτημα ολίγων εβδομάδων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα εκτός ελέγχου» γράφει η Rheinische Post του Ντύσσελντορφ και στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται επίσης: «Το ζήτημα δεν είναι πλέον η οικονομική επιβίωση της Ελλάδας, αλλά η συνοχή του έθνους, η οποία ούτως ή άλλως ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προειδοποιεί τον λαό ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Με την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει στο Κοινοβούλιο θέλει να περάσει σήμερα το νέο πακέτο μέτρων, χωρίς το οποίο δεν πρόκειται να δοθεί νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα».

Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ζητούν επιτακτικά πλέον «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Το επιβεβαιώνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σε συνέντευξή του στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt του Ντύσσελντορφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης