Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αποφάσισαν να παρατείνουν κατά έναν μήνα το μερικό κλείσιμο των κοινών συνόρων τους λόγω της κρίσης του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

«Επιβεβαιώνω σήμερα ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για να παραταθεί κατά 30 ημέρες» το κλείσιμο των συνόρων για τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, επισήμανε ο Τριντό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε αυτήν την εβδομάδα ότι θα ήθελε τα σύνορα, που έχουν κλείσει εδώ και 3 εβδομάδες, να είναι «μεταξύ των πρώτων» που θα ξανανοίξουν, την ώρα που η Οτάβα εκτιμά ότι θα χρειαστούν «περισσότερες εβδομάδες».

«Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, που θα επιτρέψει στους πολίτες σε κάθε πλευρά των συνόρων να είναι ασφαλείς», είπε ο Τριντό. «Είναι ένα νέο παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» και θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων, παρά την πανδημία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Με πληθυσμό εννέα φορές μικρότερο από τις ΗΠΑ, ο Καναδάς καταμετρά σήμερα 32.412 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 1.346 νεκρούς έναντι περισσότερων από 700.000 κρουσμάτων και 37.000 νεκρών στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης