«Τα σκάνδαλα αποτελούν ντροπή για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία»

«Τα σκάνδαλα αποτελούν ντροπή για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία»
Ο Πάπας Φραγκίσκος στο κήρυγμά του κατά την πρωινή λειτουργία στην Αγία Μάρθα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των πολυάριθμων σκανδάλων, χαρακτηρίζοντάς τα «ντροπή», ενώ σημείωσε πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει μετατραπεί εξαιτίας τους σε περίγελο, την ώρα που στη Γενεύη μία επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξετάζει τους χειρισμούς του Βατικανού σε ό,τι αφορά σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά.

«Νιώθετε ντροπή; Τόσα σκάνδαλα που δεν θέλω να αναφέρω ένα προς ένα, αλλά τα οποία όλος ο κόσμος γνωρίζει!», αναφώνησε υπονοώντας τα εγκλήματα παιδεραστίας, αλλά και διαφθοράς, τα οποία έχουν διαπράξει καθολικοί ιερείς.

«Ορισμένα από αυτά τα σκάνδαλα μας έχουν αναγκάσει να καταβάλουμε τόσα χρήματα. Και καλώς το κάναμε. Οφείλαμε να το κάνουμε. Αυτά τα σκάνδαλα αποτελούν τη ντροπή της Εκκλησίας. Εμείς, όμως, ντρεπόμαστε για τις ήττες αυτές των ιερέων, των επισκόπων, των λαϊκών; Αυτά τα πρόσωπα δεν έχουν κανένα δεσμό με τον Θεό».

Ο ίδιος μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως «Σε αυτά τα σκάνδαλα, σε αυτούς τους άνδρες και σε αυτές τις γυναίκες, ο λόγος του Θεού σπάνια απαντάται».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, 22:21