Τα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Αυστραλία παρακολουθούν μαθήματα υποκριτικής!

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Αυστραλία παρακολουθούν μαθήματα υποκριτικής!

Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Μελ Γκίμπσον διδάχθηκαν την τέχνη της υποκριτικής στη δραματική σχολή με το μεγαλύτερο κύρος στην Αυστραλία, το Εθνικό Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης (NIDA). Παραδόξως, το ίδιο συμβαίνει και με την Αρχή Ελέγχου της Οικονομίας της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, η Εποπτική Ρυθμιστική Αρχή της Αυστραλίας (APRA) δαπανά περίπου 500.000 δολ. για τη συνεργασία με το Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τρία συμβόλαια, ύψους 430.000 δολ. Αυστραλίας, τα έξοδα αφορούν, μεταξύ άλλων, σε εκπαίδευση και σεμινάρια επιμόρφωσης και καθοδήγησης, στα οποία συμμετέχει το προσωπικό της APRA.

Η Αρχή, η οποία αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία με τα ΜΜΕ και εποπτεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των βασικών οργανισμών, όπως οι τράπεζες, τα υπερταμεία και τα ασφαλιστικά ιδρύματα, δεν διστάζει να ζητήσει εξωτερική βοήθεια.

Θέλουμε οι ελεγκτές μας να είναι επαγγελματίες και να είναι σε θέση να παρουσιάζονται με επαγγελματικό τρόπο στον κόσμο, ανέφερε εκπρόσωπος της Αρχής στο ABC.

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα αυτόν προέρχονται από ένα νομικό υπόβαθρο ή έχουν σπουδάσει οικονομικά ή λογιστικά. Έτσι, δεν έχουν τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να μιλούν σε δημόσια φόρουμ, να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ ή να έχουν άνεση στην επικοινωνία με εταιρείες και συμβούλια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της APRA, και τα 682 μέλη του προσωπικού της Αρχής μπορούν να συμμετάσχουν σε μαθήματα καλλιέργειας δεξιοτήτων που διοργανώνονται από το NIDA.

«Τα στελέχη της APRA συμμετέχουν συχνά σε εκδηλώσεις και συνέδρια για ομιλίες και παρουσιάσεις ή συμμετέχουν σε συζητήσεις και γνωστοποιούν τις εξελίξεις στον κλάδο στους ενδιαφερόμενους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι επόπτες της APRA πρέπει επίσης να είναι σε θέση να επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα με τις οντότητες που εποπτεύουν, συμπεριλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών και διοικητικών συμβούλων» προστίθεται.

Τα σεμινάρια εταιρικής επίδοσης της NIDA αναπτύσσουν τις δεξιότητες των συμμετεχόντων στις παρουσιάσεις και τους δίνουν τα εργαλεία για να είναι περισσότερο πειστικοί και να εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Η εκπαιδεύτρια στην επικοινωνία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Μέλανι Σλέιντ, δήλωσε ότι οι δεξιότητες στην παρουσίαση δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν καλύτερη επικοινωνία.

Δεν θέλουμε στην πραγματικότητα εκείνους που είναι επικεφαλής των ρυθμιστικών μας οργάνων να είναι μόνο σε θέση να παίζουν έναν ρόλο, είπε.

Η κατάρτιση θα βοηθήσει, αλλά αν η APRA δείξει προθυμία να συμμετάσχει στη δημόσια συζήτηση, θα πείσει τους φορολογουμένους ότι οι ρυθμιστικές αρχές λειτουργούν αποτελεσματικά, πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 10:24