Γαλλία-Covid-19: «Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, ίσως χρειαστούν περισσότερα μέτρα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 10:35
Γαλλία-Covid-19: «Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, ίσως χρειαστούν περισσότερα μέτρα»

Τα στοιχεία για τον COVID-19 στη Γαλλία αυξάνονται με «ιλιγγιώδη ρυθμό» και, εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, ίσως χρειαστούν περαιτέρω μέτρα lockdown δήλωσε σήμερα Τρίτη ο Φρεντερίκ Βαλτού, πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομείων στη Γαλλία.

«Η επιδημία ανεβάζει ρυθμό και οι αριθμοί τρελαίνονται» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο Βαλτού, που είναι επίσης δήμαρχος του Φοντενεμπλό, νότια του Παρισιού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία έχει επιταχυνθεί περαιτέρω παρά την έναρξη ενός τρίτου lockdown το Σαββατοκύριακο, με τον αριθμό των ανθρώπων σε μονάδες εντατικής θεραπείας να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο του τετραμήνου.

Ο Βαλτού δήλωσε ότι, εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, το γαλλικό σύστημα υγείας θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα «άνευ προηγουμένου βίαιο σοκ» σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Ίσως χρειαστούν περισσότεροι περιορισμοί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του COVID-19 στη Γαλλία, εάν τα υφιστάμενα μέτρα δεν οδηγήσουν σε βελτίωση της κατάστασης, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος επιδημιολόγος και επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Αρνό Φοντανέ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες 15.792 νέα κρούσματα κορωνοϊού, υπερδιπλάσια των 6.471 που είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα και ο υψηλότερος αριθμός για την ημέρα Δευτέρα από το αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος στις αρχές Νοεμβρίου.

Η χώρα κατέγραψε επίσης 343 νέους θανάτους, οδηγώντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών λόγω του Covid-19 σε 92.621, ο 8ος υψηλότερος αριθμός νεκρών λόγω της πανδημίας στον κόσμο, κάτω ακριβώς από τη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία επέβαλε lockdown διάρκειας ενός μήνα στο Παρίσι και σε περιοχές του βόρειου τμήματος της χώρας, καθώς ο ασταθής ρυθμός των εμβολιασμών και η εξάπλωση ιδιαίτερα μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού ανάγκασαν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει ρότα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 11:15