Πρόσκληση προς τους ευρωπαίους ηγέτες πρόκειται να κάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown, ώστε να μπορέσουν να πάρουν πρωτοβουλία για την οικονομική ανάπτυξη.

Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού δεν είναι καθόλου τυχαία μιας και γνωρίζει καλά ότι η επανεκλογή του θα εξαρτηθεί από την επίδοση της Βρετανικής οικονομίας στην πορεία της προς την ανάκαμψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως και η Τράπεζα της Αγγλίας, έχει δηλώσει πως αναμένεται ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για το προβλεπόμενο μέλλον, θέλω να υπάρξει μία αναπτυξιακή πρωτοβουλία», θα δηλώσει ο Brown αργότερα εντός της ημέρας στην ομιλία του προς τον σύλλογο βιομηχάνων (CBI).

«Καλώ τους ευρωπαίους ηγέτες για μία ανανεωμένη στόχευση στην παραγωγή μίας ευρωπαϊκής ανάπτυξης», αναμένεται να τονίσει ο Brown, σύμφωνα με τμήματα της ομιλίας του που δόθηκαν για προδημοσίευση.

Στην ετήσια συνέλευση της CBI, που αντιπροσωπεύει 240.000 βρετανικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα, ο Brown αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τη διεξαγωγή εντός του 2010 μίας διεθνούς διάσκεψης για τις επενδύσεις, στην οποία «θα προσκληθούν οι βρετανοί και ξένοι επενδυτές να έλθουν να δουν τι έχει να προσφέρει η Βρετανία στον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο βρετανός πρωθυπουργός πρόκειται να ταχθεί υπέρ της ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών με τους γίγαντες της αναδυόμενης οικονομίας, όπως η Κίνα και η Ινδία, προκειμένου να βοηθηθεί η βρετανική οικονομία στην προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση.

«Σήμερα έχουμε πάνω από 400 κινεζικές εταιρείες στη Βρετανία. Στις νέες στρατηγικές μας για ανάπτυξη, δεν θέλω μόνον εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες κινεζικές εταιρείες στη Βρετανία και βρετανικές στην Κίνα», θα τονίσει ο Brown.

Στη συνέλευση πρόκειται να εξαγγείλει τη «νέα στρατηγική για την ανάπτυξη». Στη συνέλευση θα παραστεί και ο επικεφαλής της συντηρητικής αντιπολίτευσης David Cameron (που από πολλούς θεωρείται ότι θα είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός), καθώς και ο Γάλλος διοικητής του ΔΝΤ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης