Τα σχολεία στο Κίεβο θα ανοίξουν ξανά την 1η Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα θα διδάσκονται παρουσία των μαθητών, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Τα σχολεία, που εργάστηκαν διαδικτυακά μετά τη ρωσική εισβολή η οποία άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου, είναι κλειστά αυτή την περίοδο λόγω των θερινών σχολικών διακοπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημαντικότερη αποστολή στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε η Ολένα Φιντανιάν, επικεφαλής του τομέα εκπαίδευσης και επιστήμης στον δήμο του Κιέβου.

Περιμετρικά των κτηρίων θα γίνονται έλεγχοι ώστε να αποκλειστεί η παρουσία εκρηκτικών μηχανισμών και αντιαεροπορικά καταφύγια μέσα στα σχολεία θα προμηθεύονται νερό, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

«Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όλα τα σχολεία θα οργανώσουν απαραίτητα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που σημάνει συναγερμός για αεροπορική επιδρομή», δήλωσε η Φιντανιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μαθητές που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο Κίεβο θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους διαδικτυακά», διευκρίνισε.

Οι ρωσικές δυνάμεις, αφού προσπάθησαν μάταια επί εβδομάδες να προσεγγίσουν το Κίεβο, στράφηκαν στην περιφέρεια του Ντονμπάς, στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι επέστρεψαν στη συνέχεια στην πρωτεύουσα, όπου οι ρυθμοί της ζωής ανακτώνται σταδιακά με το άνοιγμα των εστιατορίων και των καταστημάτων. Ωστόσο, ένα πυραυλικό πλήγμα σε κτήριο κατοικιών τον Ιούνιο προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών στο Κίεβο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης