Οι καρδινάλιοι που ετοιμάζονται να μπουν στο Κονκλάβιο έστειλαν τα τελευταία τους tweets πριν μπουν στο Βατικανό, όπου θα αναγκαστούν να μείνουν σιωπηλοί και να αποκοπούν από τον κόσμο μέχρι την εκλογή του επόμενου πάπα.

«O Νοτιοαφρικανός καρδινάλιος Γουίλφριντ Νάπιερ έγραψε στους χιλιάδες followers του: «Τελευταίο tweet πριν από το Κογκλάβιο: Ο Κύριός μας ακούει και απαντάει με αγάπη και οίκτο στις προσευχές μας και σε όλες τις θυσίες που του προσφέρουμε . Ο Θεός να μας ευλογεί».
Οι καρδινάλιοι θα είναι εντελώς απομονωμένοι στους τοίχους του Βατικανού, καθόλη τη διάρκεια του Κογκλάβιου, το οποίο μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συστήματα απομόνωσης ήχου έχουν τοποθετηθεί μέσα στην Καπέλα Σιστίνα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επικοινωνία. Το Βατικανό προειδοποίησε ότι όποιος καρδινάλιος προσπαθήσει να επικοινωνήσει μέσω twitter θα αποβάλλεται απ’ τη διαδικασία.

Πριν από την εγκατάσταση στο Βατικανό, όπου οι 115 εκλεγμένοι καρδινάλιοι τρώνε και κοιμούνται απομονωμένοι κατά τη διάρκεια του Κονκλαβίου, ο αμερικάνος καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι έγραψε: «τελευταίο tweet πριν από την εγκατάστασή μας στην κατοικία της Αγίας Μάρθας, μετά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Πάπα. Πρώτη επανένωση του Κονκλαβίου στο τέλος του μεσημεριού. Προσευχηθείτε για εμάς».

Ο Πιέρ Ντιριέ, εκπρόσωπος του γάλλου καρδινάλιου Φιλίπ Μπαρμπαρέν, έγραψε στο twitter για να ανακοινώσει την είσοδο των τριών Γάλλων καρδιναλίων στο Βατικανό. «Και τώρα, η απόλυτη σιωπή» έγραψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αδελφή Μέρι Αν Γουόλς, εκπρόσωπος της αμερικανικής Διάσκεψης των καθολικών επισκόπων, δήλωσε: «στην ηλεκτρονική εποχή, φοβάμαι πως ορισμένοι καρδινάλιοι είναι σε μειονεκτική θέση, καθώς δεν έχουν ούτε iPad ούτε Τwitter».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης