Κατηγορηματικά αρνείται ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Βρετανία, Louis Susman, να καταβάλλει χρήματα στα αστικά διόδια, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο νέος πρέσβης με το που πάτησε το πόδι του στη Βρετανία άρχισε τα τερτίπια, συνεχίζοντας την παράδοση. Όπως και ο προκάτοχός του, ο Susman πιστεύει ότι η Αμερικανική Πρεσβεία θα πρέπει να εξαιρεθεί του μέτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της πρεσβείας τόνισε ότι η αμερικανική θέση για τα αστικά διόδια έχει εκφρασθεί, και δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή επί των ημερών του νέου πρέσβη.

Ωστόσο, πέραν της Αμερικανικής Πρεσβείας, παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι ξένοι διπλωμάτες, όπως για παράδειγμα αυτοί της Ρωσίας, οι οποίοι αρνούνται να καταβάλλουν διόδια υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν αδικαιολόγητο φόρο. Να σημειωθεί ότι οι ξένες αντιπροσωπίες οφείλουν στο Λονδίνο περίπου 28 εκατομμύρια λίρες.

«Πάνω από τα τρία τέταρτα των ξένων πρεσβειών καταβάλλουν χρήματα στα αστικά διόδια. Συνεπώς είναι αποκαρδιωτικό που η Αμερικανική Πρεσβεία εξακολουθεί να αρνείται τη ρύθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία και η κυβέρνηση συμφωνούν πως τα αστικά διόδια είναι μία πληρωμή για υπηρεσίες και όχι ένας φόρος, τονίζει εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας TfL.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης