Αναβρασμός επικρατεί στις τουρκικές Αρχές μετά την είδηση ότι o -γνωστός για τις μαζικές αποκαλύψεις απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ κι άλλων χωρών- ιστότοπος Wikileaks ετοιμάζεται να δημοσιεύσει χιλιάδες e-mails από την αλληλογραφία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι δομές μας δέχονται συνεχείς επιθέσεις. Δεν είμαστε ακόμη σίγουροι για την προέλευση των επιθέσεων» έγραψε στο Twitter το Wikileaks​Ήδη ανακοινώθηκε ότι το Wikileaks δέχεται «συνεχείς επιθέσεις» έπειτα από την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να φέρει στο φως εκατοντάδες χιλιάδες ντοκουμέντα που σχετίζονται με το κόμμα «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ) του προέδρου της Τουρκίας και τα οποία συνδέονται με την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δομές μας δέχονται συνεχείς επιθέσεις. Δεν είμαστε ακόμη σίγουροι για την προέλευση των επιθέσεων. Αν προέρχονται από τουρκικές κυβερνητικές δομές ή συμμάχους τους» έγραψε το WikiLeaks στο Twitter.

Στο στόχαστρο το Wikileaks

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από τη σχεδιαζόμενη αποδέσμευση των απόρρητων εγγράφων, το WikiLeaks είχε προειδοποιήσει το κοινό πως η τουρκική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών αυτών. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση απηύθυνε έκκληση στην κοινή γνώμη της Τουρκίας να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, έτσι ώστε να μάθει την αλήθεια για τις πρακτικές του Τούρκου σουλτάνου.

«Καλούμε τους Τούρκους να προετοιμαστούν, ώστε να ξεπεράσουν τη λογοκρισία μέσω των συστημάτων TorBrowser και u-Torrent, και να προωθήσουν τους συνδέσμους μας» ανέφερε.

Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν έριξε το φταίξιμο για την υποκίνηση στον πρώην στενό συνεργάτη του, που σήμερα ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ιμάμη Φετουλά Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι θέλει να τον ανατρέψει. Παράλληλα, προχώρησε άμεσα σε μαζικές συλλήψεις στρατιωτικών και δικαστικών, την ώρα που η αντιπολίτευση και η Δύση κάνουν λόγο για αυταρχικές πρακτικές και… σκοτεινά σημεία που προκαλούν αναπάντητα ερωτήματα στα όσα αιματηρά σημειώθηκαν στη γειτονική χώρα και είχαν ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 250 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Καθημερινά έρχονται πληροφορίες να εντείνουν το κλίμα καχυποψίας σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, με αρκετούς να «φωτογραφίζουν» τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας ως τον βασικό ενορχηστρωτή, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσει να «καθαρίσει» με άνεση τον δικαστικό, τον στρατιωτικό και τον πολιτικό χώρο από «φωνές» που αντιτίθενται στην προσπάθεια που κάνει να ενισχύσει τις εξουσίες του.


Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης