Ταϊλάνδη: Διεθνή βοήθεια ζητούν τα «κόκκινα πουκάμισα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 12:59
Ταϊλάνδη: Διεθνή βοήθεια ζητούν τα «κόκκινα πουκάμισα»
Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυναν σήμερα οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, να στείλει παρατηρητές στην Μπανγκόκ, για να αποτρέψουν ενδεχόμενη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας, μια ημέρα μετά τις νέες ταραχές, κατά τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν δεκαεννέα άνθρωποι.

Η επείγουσα έκκληση παραδόθηκε στον πρέσβη της ΕΕ στην Μπανγκόκ, Ντέιβιντ Λίμπαν, από μέλη του Ενιαίου Μετώπου για τη Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας (UDD).

Τα «κόκκινα πουκάμισα», όπως αποκαλούνται οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, έχουν ήδη ζητήσει από τον ΟΗΕ να αναπτύξει μια δύναμη διατήρησης της ειρήνης.

«Απέναντι στην απειλή των αρμάτων μάχης και της αιματοχυσίας, ζητούμε τη βοήθειά σας, για να αποτρέψουμε μια καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζεται στη γραπτή έκκληση του UDD.

Εν τω μεταξύ, ο Ταϊλανδός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα να μην αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, παρά τη σοβαρή πολιτική κρίση.

Διαβάστε επίσης:
Με αίμα βάφτηκε η εξέγερση στην Ταϊλάνδη, 28 Απριλίου 2010, 10:40Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 12:59