Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι η συμφωνία για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών αναστέλλεται έως ότου οι διαδηλωτές τερματίσουν τις μαζικές κινητοποιήσεις τους.

«Είναι σαφές ότι τα Κόκκινα Πουκάμισα συμφώνησαν μόνο φραστικά να συμμετάσχουν στον οδικό χάρτη της εθνικής συμφιλίωσης, αλλά δε συμφώνησαν να τερματίσουν τις διαδηλώσεις. Έτσι είναι αδύνατο να γίνουν εκλογές όπως προτάθηκε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, Κορμπσάκ Σαμπαβάσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, Αμπίσιτ Βετζατζίβα, πρότεινε να διαλύσει το κοινοβούλιο το Σεπτέμβριο και να προκηρύξει εκλογές για τις 14 Νοεμβρίου, εάν όλα τα κόμματα αποδέχονταν το σχέδιό του για εθνική συμφιλίωση.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν καταλάβει περιοχές της Μπανγκόκ και διαδηλώνουν επί δυο μήνες πραγματοποιώντας εκστρατεία με αίτημα την άμεση προκήρυξη εκλογών, αρχικά συμφώνησαν στην διαδικασία, αλλά εξακολουθούν να αρνούνται να διαλυθούν.

Το κίνημα έχει εξαγγείλει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις έως ότου ασκηθούν κατηγορίες σε βάρος του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Σουτέπ Ταγκσουμπάν, για το ρόλο του στην αιματηρή καταστολή της 10ης Απριλίου, όταν ο στρατός επιχείρησε να απομακρύνει τους διαδηλωτές από τμήματα της Μπανγκόκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής 29 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο και περίπου 1.000 έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των χειρότερων επεισοδίων που έχουν σημειωθεί ποτέ στη Μπανγκόκ.

Διαβάστε επίσης:

Ακυρώνει τη διεξαγωγή εκλογών η Ταϊλάνδη
, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010, 16:06

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης